Skip to content
Kezdőlap » Magazin » Dress code

Dress code

Szmoking

Egy este 6 utáni formális eseményre egy elegáns fekete szmoking a legjobb választás sálgallérral vagy trendi, szabott hajtókával. Ilyen alkalom lehet egy esküvő, egy opera, egy bál, koncert vagy egy tánccal egybekötött vacsora. Az elegáns fazonú szmokingok divatos, szűkített, slim fazonban és fekete, kék, zöld, szürke színben is kaphatók. Szárnygalléros fehér ing, csokornyakkendő, szmoking mellény, illetve fekete vagy színes spanyolöv illik hozzá. Akkor válasszon szmoking viseletet, ha a meghívón a „black tie” kifejezés szerepel.

Esküvői öltöny

Az esküvői öltöny alternatívája lehet a szmokingoknak vagy zsaketteknek. Amennyiben nem túl hivatalos, illetve kisebb esküvőt terveznek, válasszon esküvői öltönyt a ceremóniára! A vőlegény öltöny általában különleges fazonú, hosszított, anyaga fényes. Egyszínű, csíkos, vagy különleges mintás anyagból is készítik az esküvői öltönyöket. Elegáns fehér vagy pezsgő színű mandzsettás inggel, divatos mintás esküvői mellénnyel, nyakkendővel vagy francia nyakkendővel illik felvenni. Az összeállításnak harmonizálnia kell a menyasszony ruhájával. Az esküvők mellett, partikon, családi ünnepségeken is megjelenhet esküvői öltönyben.

Parti szmoking

Klasszikus öltözet a különféle délutáni társasági eseményekre, vagy akár egy romantikus esti sétahajókázásra. A parti szmoking egy tört fehér szmoking zakót jelent, fekete szmoking nadrággal. A klasszikus sálgalléros fazont szárnygalléros inggel, fekete nadrággal, spanyolövvel, csokornyakkendővel szokás viselni. A felső zsebbe tett díszzsebkendő koronázza meg az öltözéket. Esküvőkre, koktélpartikra és elegáns hajóutakra ajánljuk.

Frakk

Ezt az időtlen alkalmi öltözetet a formálisabb eseményeken viselik piké inggel, fehér frakk mellénnyel, fehér csokornyakkendővel és fekete lakkcipővel. Egy különleges eseményen fokozhatja az összhatást, ha a fekete zakót fekete selyemmel borított cilinderrel és fehér sállal egészíti ki. Kizárólag esti alkalmakra, bálokra vegyen fel frakkot, illetve akkor, ha a meghívón „white tie” olvasható.

Zsakett

zsakett a nappali események frakkja, este 6 előtt szokás viselni. A fekete, sötét kék vagy szürke zsakettet megegyező színű vagy csíkos nadrággal, szürke vagy színes mellénnyel és fehér vagy elefántcsont színű inggel illik hordani. Az ing gallérja lehet hagyományos vagy szárnyas. Ízlés szerint nyakkendővel vagy selyem nyaksállal, díszzsebkendővel, valamint fekete vagy szürke kalappal egészíthető ki. Vőlegényeknek ajánljuk a zsakett viseletet, elsősorban tradicionális, nagy esküvőkre.

Casual öltöny

sportosan elegáns öltönyök stílusukban és színükben is trendibbek. Az apró részletek, mint a hajtóka és a zsebek szabása is hangsúlyozzák a stílusbeli különbséget. Fehér vagy pezsgő színű inget, hozzáillő mellényt, kendőt, nyakkendőt vagy csokornyakkendőt viselhet hozzá. Partikra, társasági eseményekre remek választás, csakúgy mint esküvőkre.

A ruha nem minden, a tökéletesség a részletekben rejlik!

Figyeljen oda, hogy milyen kiegészítőket választ alkalmi viseletéhez!

Cipő

Klasszikus öltözetekhez a legkedveltebbek a fekete, vékony fűzőjű és bőrtalpú darabok. A lakkbőr cipő az elegáns öltönyökhöz opcionális, szmokinghoz, frakkhoz kötelező kiegészítő.

Spanyolöv

A spanyolövet hivatalosan a szmokinghoz hordják. Színben és stílusban a csokornyakkendőhöz igazodik. A redők lefelé állnak rajta.

Díszzsebkendő

A díszzsebkendő a nyakkendővel, kendővel vagy csokornyakkendővel harmonizáló anyagból készül. Különböző hajtástechnikákkal variálhatja a kinézetét.

Csokornyakkendő

A frakkhoz fehér, a szmokingokhoz, elegáns öltönyökhöz visszafogott színű csokornyakkendő ajánlott. Szmokinghoz kizárólag csokornyakkendő viselhető!

Kendő

Az alkalmi ruhákhoz viselt kendő a nyakkendő és a kendő ötvözete. A több rétegű anyagot divatos csomó fogja össze. A zsakett és az esküvői öltöny kiegészítője. Színe a mellénnyel egyezik.

Látogasson el a Férfi Ruhaszalonba, ahol minden alkalomra megtalálja a stílusos, alkalomhoz illő öltözetét!

Szeretne bejelentkezni? Kérdése van?
Töltse ki űrlapunkat, egy munkanapon belül válaszolunk:

Bejelentkezését a várakozások elkerülése miatt szívesen vesszük!

Címünk:

1065 Budapest, Révay köz 2-4.

Elérhetőségek:

Telefon: +36 30 776 9635 E-mail: info@ferfiruhaszalon.hu

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 11:00-19:00 Szombat: 10:00-14:00 Vasárnap: Zárva

Megközelítés:

Autóval: A környező utcákban munkanapokon parkolási díj van, de hétvégén ingyenes. Legközelebbi parkolók: Erzsébet mélygarázs (300m), Care Park Opera (450m).

Tömegközlekedés: Az üzlet a Deák Ferenc tértől illetve az Arany János utcai metrómegállótól is pár perc sétára található.

Öltönypróbára bejelentkezés nem szükséges, de ha szeretné, hogy személyes, egy órás szaktanácsadást biztosítsunk, akkor kérjük foglaljon időpontot.