Skip to content
Kezdőlap » Magazin » Öltöny és öltözködési divat 2022-ben

Öltöny és öltözködési divat 2022-ben

  Az öltöny viselés divatja hosszú utat járt be XVII. századi megjelenése óta, amikor a nemesi réteg ezzel az öltözékkel próbálta magát megkülönböztetni. Hagyományosan sötét színű és három részes mely magába foglalja az öltöny zakót, öltöny nadrágot és mellényt. Az öltöny zakónak volt már 4 gombos, 3 gombos, 2 gombos és egysoros, kétsoros változata. Az öltöny nadrág eredetileg hajtókás de újabban hajtóka nélküli.

  2022 öltözékeiben és még az öltönyökben is a fő trend a KÉNYELEM, a mozgás szabadsága!

  Még e század elején is az volt az igazán elegáns aki tisztagyapjú öltönyt viselt. Ez 2022-re teljesen megváltozott. Az öltönyök anyag összetétele eleinte csak pár százalékban tartalmazott elasztánt, hogy a hosszú tárgyalások, utazások alatt az öltöny ne gyűrődjön. Mai trendek szerint az öltöny anyaga kevert szálas, nagyobb részt elasztán és műszál. A modern eljárásokkal készült anyagok sokkal rugalmasabbak, kilógják magukat egy vállfán, nem kell gőzölni vagy vasalni.

  Az öltönyök szabása is sokat változott az évek során, a zakók és nadrágok is egyre szűkebbek lettek, a slim és extra slim fazonokat viselik már a legszívesebben.  Eltűntek a nagy válltömések és a karra túllogó vállrészek. A nadrágok szára megrövidült, szinte már nem éri el a cipőt.

  Napjainkban divatos az öltönyöket akár pólóval vagy sportcipővel viselni.

  Az öltönyök színei is változtak az évszázadok alatt, a sötét, komor színektől a világos pasztell színekig.

  Az idei év nem csak arról szól, hogyan lehet ötvözni az eleganciát a kényelemmel de arról is, hogy visszatérünk a természetben található árnyalatokhoz, föld színekhez.

  2022-ben még mindig divatban maradnak a kék szín árnyalatai de újra divatos a barna és a zöld, a természet színárnyalatai.

  Az öltöny mellé idén hordható színes és mintás ing, a természet motívuma az ingeken is visszaköszönnek. Általában nyakkendő nélkül viselik az öltönyt de elegáns megjelenést kölcsönöz a mindig divatos díszzsebkendő és csokornyakkendő.

  KÉNYELMES ÉS DIVATOS ÖLTÖNYT SZERETNE? JELENTKEZZEN BE HOZZÁNK ÉS SEGÍTÜNK VÁLASZTANI! NEM TALÁLJA  A MEGFELELŐ MÉRETET VAGY SZÍNT? DÍJMENTESEN MEGRENDELJÜNK ÖNNEK!