Skip to content
Kezdőlap » Magazin » Vőlegény öltöny divat 2022-ben

Vőlegény öltöny divat 2022-ben

  Az elmúlt 20 évben nagyon sokat változtak a vőlegény öltönyök. Szabásvonal tekintetében nem csak a zakók lettek sokkal karcsúbbak, a nadrágszárak sokkal szűkebbek, de megrövidült a zakók ujja és a nadrágok szárhossza is. Mai elvárás szerint a nadrágok szárbősége már csak 36 cm, míg a 2000 évek elején még 44 cm volt. Szerencse, hogy az anyagok is sokat változtak, hiszen egy klasszikus, vastag, gyapjú vőlegény öltöny rugalmatlansága miatt, egy mai szűk szárú öltöny nadrágba már bele sem lehetne bújni. Az, új korszerű anyagok, anyagösszetételek miatt a nadrágok rugalmasak, a vőlegény öltönyök sokkal kevésbé gyűrődnek, ami nagyon praktikus egy hosszúra nyúló esküvői napon!

  Az esküvői öltönyök színe is nagy változáson ment át. Míg a 2000 években a sötét színek dominálta, a fekete és a sötétbarna, a 2010-es évek színe a kék volt. A sötétkéktől indulva a középkéken át, az évtized végére elérkeztünk a világoskék vőlegény öltönyig.

  A 20-as években az esküvői öltöny színei a természetes és föld színek, a drapp, zöld, világos barna, bár a kék világos árnyalatai is divatban maradtak. Idén még mindig trendi a kockás, vintage vőlegény öltöny.

  A vőlegény öltönyök, éppen úgy mint az üzleti, elegáns öltönyök alapanyagai és a gyártási módja is nagyon sokat változott. A legtöbb öltöny gyártó cég már környezettudatosan figyel az előállítás során használt vegyszerekre és színező anyagokra.

  Az öltönyök alapanyaga általában már nem tiszta gyapjú hanem gyakran elasztánt is tartalmaz a rugalmasság biztosítására. Szintén nagyon elterjedt a viszkóz tartalmú öltöny mely jó légáteresztő, nem gyűrődik, mérettartó és nem utolsó sorba nagyon kényelmes viselet.

  Az esküvői öltönyök kiegészítői napjainkban a vőlegény mellény szettek melyek egyre gyakrabban csokornyakkendővel és nem francianyakkendővel készülnek. A mintás ceremónia mellények helyett egyre elterjedtebb az öltöny anyagából készülő, azaz a 3 részes vőlegény öltöny. Még mindig kedvelt a hózentráger, azonos színű csokornyakkendővel.

  Idén lesz az esküvője és tanácstalan, hogy mit viseljen? Jöjjön el üzletünkbe és segítünk megtalálni az Önhöz illő vőlegény öltönyt! Ingyenes tanácsadással, méretre rendeléssel és méretre igazítással várjuk!

  Bejelentkezés