Skip to content
Kezdőlap » Magazin » Vintage esküvőhöz vintage esküvői öltöny

Vintage esküvőhöz vintage esküvői öltöny

    Évek óta egyre több ifjú pár dönt vintage stílusú esküvő rendezése mellett. A vőlegények nagy részének ez nem sokat mond, de ha arra gondolunk, hogy a szó francia eredetű, és alapból a jó minőségű borra használták, akkor talán többen felkapják a fejüket. És hogy mit jelent ez az esküvő tekintetében? A vintage stílus, melyet leginkább „békebeli stílus”-nak fordíthatunk, az 1920-as évek Amerikáját idézi. A tárgyak és a ruhák réginek tűnnek, az öltönyök kockások és világos színűek, főleg a pasztell színek dominálnak. Hódítanak a mellények, a csokornyakkendők, a kalapok, a konyak bőr cipők a hozzáillő bőr kapcsos hózentrógerrel.

    Fókuszáljunk a számunkra legfontosabbra, az esküvői öltönyre! Ha a menyasszony vintage esküvői ruhát választ, akkor a vőlegénynek egy hozzá stílusban illeszkedő esküvői öltönyt kell választani. Szóba sem jöhet szmoking, zsakett, vagy egy fekete esküvői öltöny.

    Az esküvői öltöny színe világos, homokszínű, drapp, mogyoró barna, halvány szürke vagy esetleg kék. Amennyiben a vőlegény szívesen viseli a kockás esküvői öltönyt, vagy az apró mintásat, annál jobb és látványosabb a vintage hatás! Ha az esküvői öltöny kockás, akkor a kiegészítőket érdemes egyszínűben választani.

    Ha a vőlegény inkább sötétebb anyagú, klasszikusabb esküvői öltönyt szeretne, akkor kiegészítők lehetnek vintage stílusban, vagy akár kockásban.

    Az esküvői öltöny kiegészítői a mellény, a nyakkendő és a díszzsebkendő. Ebben a korszakban a nyakkendő, csokornyakkendőt jelentett. Szintén nagyon divatos volt az esküvői öltönyhöz hózentrógert viselni. Nem csak a vőlegény esküvői öltönyét, de a vőlegényt kísérő férfiak öltözetét is feldobja egy kockás csokornyakkendő.