Skip to content
Kezdőlap » Magazin » Férfi alkalmi viseletek útmutatója

Férfi alkalmi viseletek útmutatója

  Szmoking: Az esti formális rendezvények elvárt öltözete a szmoking. Egy opera előadásra, egy bálra, egy elegáns helyszínen megrendezett esküvőre, koncertre vagy egy tánccal egybekötött vacsorára szmokingot illik viselni.

  WILVORST szmokingok kiváló minőségű gyapjú anyagokból készülnek. Hagyományos sálgalléros szmoking és modern, szabott gallérú szmoking egyaránt vásárolható. Követve a mai elvárásokat a szmokingok is elérhetők már slim fazonban. A modern, divatos szabású Wilvorst szmokingok nem csak fekete, hanem többféle kék, zöld, bordó és szürke színben is kaphatók.

  Fehér vagy tört fehér szmoking ing, lakkcipő, csokornyakkendő, szmoking mellény, illetve fekete vagy színes spanyolöv illik hozzá. Ma már gyakran viselik hózentrágerrel és hozzá illő színű csokornyakkendővel is.

  Parti szmoking: Klasszikus öltözet különböző formális délutáni társasági rendezvényekre vagy délutáni esküvői partikra. A parti szmoking egy tört fehér szmoking zakót és egy fekete szmoking nadrágot jelent.

  Wilvorst cég kínálatában parti szmoking is megtalálható. A klasszikus sálgalléros, tört fehér szmoking zakót szmoking inggel, fekete szmoking nadrággal, spanyolövvel és csokornyakkendővel szokás viselni. 

  Zsakett: A zsakett a nappali események formális öltözete, este 6 előtt szokták viselni. A tradicionális, angolszász mintára szervezett esküvőt tervező vőlegénynek szintén zsakettet illik hordani.

  A Wilvorst gyapjú zsakettek elérhetők fekete, király és sötét kék vagy szürke színben. Az egyszínű zsakett kabáthoz színben hozzáillő egyszínű vagy csíkos nadrágot hordanak. Szürke vagy színes mellény és fehér, vagy elefántcsont színű ing illik a zsaketthez. Az ing gallérja lehet hagyományos vagy szárnyas.  A zsakett viselése kiegészíthető francia nyakkendővel, selyem nyaksállal és fekete vagy szürke cilinderrel.

  Frakk: Csak esti alkalmakra, bálokra viselik a frakkot, vagy akkor, ha a meghívón „white tie” olvasható, ami nagyon ritka alkalomnak számít Magyarországon. Előadó művészek, zenészek gyakran viselnek frakkot.

  Wilvorst cég kínálatában folyamatosan megtalálható a frakk, mely csak és kizárólag fekete színben van. A frakkot fehér piké inggel, fehér frakk mellénnyel, fehér csokornyakkendővel és fekete lakkcipővel hordják.  

  Férfi Ruhaszalon kínálatában bármilyen alkalmi viselet és hozzájuk illő minden kiegészítő megtalálható. Ha esetleg nincs a keresett méretben vagy színben, rövid szállítási határidővel a Wilvorst cég németországi raktárából meghozatjuk. A méretre igazítás a vételárban van, nincs külön díja.

  Jelentkezzen be a Férfi Ruhaszalonba és csak Önre figyelünk, segítünk kiválasztani az Önhöz leginkább illő alkalmi öltözetet!