Skip to content
Kezdőlap » Magazin » A szmokingok új korszaka

A szmokingok új korszaka

  A szmoking divat újra éledt és egyre izgalmasabb, változatosabb formában jelenik meg. Felejtsük el a régi, fekete, szaténgalléros, kicsit bő nadrágszárú, oldalt csíkos szmokingot!

  Egyre jobban távolodunk a klasszikusan szabott szaténgalléros zakó és az oldalán szatén csíkkal varrt nadrágos szmoking képtől. Ma már minden férfi inkább csík nélküli, slim szmoking nadrágot szeretne.

  Klasszikus fekete szmoking

  Ha a meghívóján azt látja „black tie”, akkor Önnek a szmoking viselése kötelező.

  A hagyományos „dress code”-ban leírtak alapján, a szmoking az este 6 óra után megrendezésre kerülő formális események elvárt öltözete. A szmoking sokkal elegánsabb, formálisabb öltözet, mint az öltöny. Szmokingot illik viselni egy esti fogadáson, bálon, hangversenyen, tánccal egybekötött vacsorán vagy akár egy esküvőn, ha az ifjú pár ezt kéri. Főleg angolszász országokban jellemző, hogy a vőlegény kísérői, násznagya szmokingot viselnek.

  Kék, bordó vagy zöld szmoking

  Ma már nem csak fekete, hanem nagyon sok más színben is vásárolhatunk szmokingot. A szmoking színe lehet kék, szürke, bordó, zöld vagy akár kicsit extrém kockás vagy mintás is.

  Nem csak a klasszikus szatén galléros, hanem a szabott galléros és slim szmokingok, mai divat szerinti szűkített zakó és szaténcsík nélküli nadrág fazonok is elérhetők. A party szmoking a szmokingok egy speciális típusa, ahol a zakó fehér, de a nadrág továbbra is fekete. A party szmoking délutáni viselet, ellentétben a szmokinggal.

  Fehér party szmoking

  És hogy mit illik viselni a szmokingokhoz?

  szmoking ing nyakrészén csak elöl van gallér és minden esetben mandzsettás ing. Általában fehér, de elérhető tört fehér vagy fekete színben is.

  A spanyol öv a szmoking vagy a csokornyakkendő színével egyezik. Spanyol öv helyett viselhető szmoking mellény, mely a szmoking anyagával és színével megegyező színű A szmoking mellény ma már sokkal elegánsabb és trendibb viselet, mint a spanyol öv.

  Szmoking mellény

  csokornyakkendő régen, csak és kizárólag fekete színben volt elképzelhető, de ma már akár a szmoking színében, vagy a szivárvány minden árnyalatában megvásárolható.

  A csokornyakkendők most újra divatosak, így szmokingunkat bármikor feldobhatjuk egy extra színű vagy mintájú csokornyakkendővel.

  Fekete csokornyakkendő és spanyolöv

  Szmoking mellé fekete lakk cipőt illik viselni, mely már elérhető a mai divatot követő hosszabb orrú változatban vagy akár nyomott lakkbőr mintával. Szalonunkban széles választékkal várjuk, legyen szó bármilyen kiegészítőről.

  Fekete lakk cipő

  Ha nem szeretne szmokingot vásárolni, mivel azt csak nagyon ritkán viselné, viszont egy „black tie” rendezvényre szüksége van rá, vegye igénybe szmoking kölcsönzés szolgáltatásunkat!