Útmutató a férfi alkalmi ruhák kiválasztásához

Ne aggódjon, nem Ön az egyetlen férfi, aki számára egy különleges, ünnepi eseményre való ruhaválasztás gondot okoz. Nem kell megijednie a különböző dress code-októl, és még csak vesződnie sem kell az öltözködési etikett tanulmányozásával. Elég, ha elolvassa stíluskalauzunkat, és nemsokára már barátainak is Ön fog tanácsokat osztogatni, ha például a frakk vagy a csokornyakkendő kerül szóba egy-egy beszélgetés során.

Helyesen kiválasztott, jól szabott alkalmi ruhában bármely társasági eseményen garantált a hatásos belépő. Azért állítottuk össze ezt az útmutatót, hogy Ön mindig tudja, mit viseljen egy-egy fontos eseményen. Segítünk eldönteni, mikor mit vegyen fel, hogy minden alkalommal tökéletes legyen a megjelenése.

 

szmoking kölcsönzés BudapestSzmoking

Egy este 6 utáni formális eseményre egy elegáns fekete szmoking a legjobb választás sálgallérral vagy hegyes hajtókával. Ilyen alkalom lehet egy esküvő, egy opera, koncert vagy egy tánccal egybekötött vacsora.

Az elegáns fazonú szmokingok divatos, szűkített fazonban is kaphatóak. Szárnygalléros fehér ing, csokornyakkendő, mellény, illetve fekete vagy színes spanyolöv illik hozzá.

Akkor válasszon szmoking viseletet, ha a meghívón a „black tie” kifejezés szerepel.

 

 

üzleti öltöny, casual öltöny, férfi zakó

Casual öltöny vagy party zakó

A sportosan elegáns öltönyök stílusukban és színükben is trendibbek. Az apró részletek, mint a hajtóka és a zsebek szabása is hangsúlyozzák a stílusbeli különbséget. Fehér vagy pezsgő színű inget, hozzáillő mellényt, kendőt, nyakkendőt vagy csokornyakkendőt viselhet hozzá.

Partikra, társasági eseményekre remek választás, csakúgy mint esküvőkre.

 

 

Esküvői öltöny

esküvői öltöny, vőlegény ruha, ceremónia öltöny, Budapest

Az esküvői öltöny egy alternatívája lehet a szmokingoknak vagy zsaketteknek. Amennyiben nem túl hivatalos, illetve kisebb esküvőt terveznek, válasszon esküvői öltönyt a ceremóniára!

A kínálat rendkívül széles. Gyakran hosszított fazonúak. Egyszínű, csíkos, vagy mintás anyagból is készítik ezeket a darabokat, általában visszafogott színekben. Elegáns fehér vagy pezsgő színű inggel, divatos mellénnyel, nyakkendővel vagy kendővel illik felvenni. Az összeállításnak harmonizálnia kell a menyasszony ruhájával.

Az esküvők mellett, partikon, családi ünnepségeken is megjelenhet esküvői öltönyben.

 

 

party szmoking, kölcsönzés, Budapest

Parti szmoking

Klasszikus öltözet a különféle társasági eseményekre, vagy akár egy romantikus esti sétahajókázásra.
A hegyes vagy sálhajtókájú fazonokat szárnygalléros inggel, fekete nadrággal, spanyolövvel, csokornyakkendővel szokás viselni. A felső zsebbe tett díszzsebkendő koronázza meg az öltözéket.

Esküvőkre, koktélpartikra és elegáns hajóutakra ajánljuk.

 

 

 

frakk, férfi alkalmi ruha, BudapestFrakk

Ezt az időtlen alkalmi ruhát a formálisabb eseményeken viselik piké inggel, mellénnyel, csokornyakkendővel és fekete lakkcipővel.

Egy különleges eseményen fokozhatja az összhatást, ha a fekete zakót fekete selyemmel borított cilinderrel és fehér sállal egészíti ki.

Kizárólag esti alkalmakra – bálokra és esküvőkre– vegyen fel frakkot, illetve akkor, ha a meghívón „white tie” olvasható.

 

 

zsakett, férfi alkalmi ruha, kölcsönzés, Budapest, Zsakett

A zsakett a nappali események frakkja, este 6 előtt szokás viselni. A hagyományos fekete vagy szürke zsakettet megegyező színű vagy csíkos nadrággal, szürke vagy színes mellénnyel és fehér vagy elefántcsont színű inggel illik hordani. Az ing gallérja lehet hagyományos vagy szárnyas.

Ízlés szerint nyakkendővel vagy selyem nyaksállal, díszzsebkendővel, valamint fekete vagy szürke kalappal egészíthető ki.

Vőlegényeknek ajánljuk a zsakett viseletet, elsősorban tradicionális, nagy esküvőkre.

 


A ruha nem minden, a tökéletesség a részletekben rejlik! Figyeljen oda, hogy milyen kiegészítőket választ alkalmi viseletéhez!


Cipő
A legkedveltebbek a fekete, vékony fűzőjű és bőrtalpú darabok. A lakkbőr cipő az elegáns öltönyökhöz opcionális, frakkhoz kötelező kiegészítő.

Spanyolöv
A spanyolövet hivatalosan az ünnepi öltönyökhöz hordják. Színben és stílusban a csokornyakkendőhöz igazodik. A redők lefelé állnak rajta.

Díszzsebkendő
A díszzsebkendő a nyakkendővel, kendővel vagy csokornyakkendővel harmonizáló anyagból készül. Kölönböző hajtástechnikákkal variálhatja a kinézetét.

Csokornyakkendő
A frakkhoz fehér, az elegáns öltönyökhöz visszafogott színű csokornyakkendő ajánlott. Szmokinghoz kizárólag csokornyakkendő viselhető!

Kendő
Az alkalmi ruhákhoz viselt kendő a nyakkendő és a kendő ötvözete. A több rétegű anyagot divatos csomó fogja össze. A zsakett és az esküvői öltöny kiegészítője. Színe a mellénnyel egyezik.

 

 

Elegáns, különleges eseményre készül? Jelentkezzen be hozzánk, segítünk, és garantáljuk, hogy tökéletes lesz megjelenése!

Név: *

E-mail: *

Telefonszám: *

Melyik nap szeretne jönni?

Kezdje el begépelni a dátumot, pl. 2018.12.28.

Hány órakor?

Az esemény típusa: *

Az esemény dátuma: *

Kezdje el begépelni az esemény dátumát a következő módon, például: 2019.05.09.

Megjegyzés:

 

Adatkezelési tájékoztatónk megtekintéséhez kattintson ide!